Европейската комисия предложи нови правила за установяване на общи мерки за

...
Европейската комисия предложи нови правила за установяване на общи мерки за
Коментари Харесай

Нови правила за повишаване на киберсигурността в институциите, органите, службите и агенциите на ЕС

Европейската комисия предложи нови правила за определяне на общи ограничения за киберсигурност и осведомителна сигурност в институциите, органите, службите и организациите на Европейски Съюз.

Предложението има за цел да укрепи тяхната резистентност и потенциал за реагиране против киберзаплахи и киберинциденти, както и да подсигурява устойчива и сигурна обществена администрация на Европейски Съюз в изискванията на усилване на злонамерените дейности в киберпространството в международен мащаб. 

В подтекста на пандемията от COVID-19 и възходящите геополитически провокации е наложително да се схване взаимен метод към киберсигурността и осведомителната сигурност. С оглед на това Комисията предложи правилник по отношение на киберсигурността и правилник по отношение на осведомителната сигурност. Чрез определянето на общи цели и рамки тези правила в допълнение ще засилят междуинституционалното съдействие, ще сведат до най-малко излагането на риск и ще укрепят в допълнение културата на сигурност в Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР